Распуштено је Распустилиште 2024 у ОНБ

Распуштено је Распустилиште 2024 у ОНБ

Распустилиште 2024 у ОНБ је ове године организовано у Жабљу и у Чуругу у виду пет различитих радионица за децу и омладину и можемо рећи да смо поносни на одзив наше деце, али и на залагање колега библиотекара да ове летње дане учине другачијим и понуде нашој деци садржаје које установа културе и треба да понуди. У фокусу програма су биле актуелне теме везане за фудбал и турнире који се у летњем периоду одржавају на општини, као и завичајне теме у оквирима забавних и креативних активности за децу.

Радионица “Буди библиотекар” одржана је у понедељак 8. јула у Чуругу и у Жабљу и радионице су одржале помоћница директора и библиотекарка Анђелка Миловац и библиотекарка Ана Ивков. Деца су провела интересантно време упознајући се са основним дужностима које носи библиотекарски посао свакодневно и имали су прилику да сами услужују кориснике, препоручују књиге, учлањују нове чланове и претражују фонд! Можда смо дозвали библиотекаре будућности?!

Посебно узбуђење је и нашим радионичарима и деци, а и родитељима донела радионица “Играјмо игру”, посвећена заборављеним играма завичаја, међу којима је апсолутне симпатије понела дворишна игра “пилцике”! Радионице су припремиле и водили библиотекари Мирјана Попов, Радојка Јовановић, Ана Ивков и Здравко Рајчетић. Једва чекамо наставак!

Велику креативност и лепоту осетили смо посматрајући слике полазника наше ликовне радионице “Река мог завичаја” коју је водила Станка Ловрић, учећи децу правим и основним сликарским методама, док су се сви скупа трудили да осликају наше највеће природно богатство – реке! Радионице су одржане у Жабљу и Чуругу и биће пропраћене изложбама радова. Две реке и безброј погледа!

Такође, захваљујемо се и нашој младој сарадници Иви Бороја што је одржала радионицу израде наруквица од перлица и гумица за децу у Чуругу, што је резултирало шареним и летњим накитом и бројним поклонима!

За сами крај, препустили смо Омладинском клубу ОНБ да у складу са текућим фудбалским првенством, али и одигравањем турнира у малом фудбалу на општини организује наградни фудбалски квиз, крунишући Распустилиште 2024 у ОНБ игром над играма! На квизу су освојена прва три места и победници су захваљујући подршци Спортског савеза Општине Жабаљ добили вредне награде, на чему се захваљујемо и радујемо се успешном тимском раду.

Овим радионицама је завршен интензивни програм Распустилишта 2024 у ОНБ, а верујемо да ћемо до краја распуста приредити још које изненађење нашој деци!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*