Огранци

Централна библиотека Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ Жабаљ у Жабљу

Библиотека у Жабљу већински функционише у објекту из 19. века, који након вишегодишњих радова у овом тренутку задовољава све потребе корисника. Рад се одвија унутар централне уличне зграде на одељењу за децу, одељењу за одрасле са читаоницом за штампу, на одељењу за обраду књига (са рефералном збирком), одељењу за смештај фонда (са галеријом књига и читаоницом за рад), унутар просторија за музејску поставку и у галеријском простору. Кад временски услови дозвољавају, дворишни простор је у функцији.

Општинска народна библиотека „Вељко Петровић“ Жабаљ је од 2018. године уписана у COBISS програм и у тоталу (дакле, укључујући централну библиотеку и све огранке) поседује фонд од 32.683 књиге.

Огранак Библиотеке у Чуругу

Огранак у Чуругу своју делатност обавља у три просторије које су 2021. године пресељене у зграду Месне заједнице у Чуругу и тиме су постале доступније грађанима ради упознавања са фондом и других активности које спадају у надлежност овог огранка. Поседује у већој просторији на спрату дечији фонд, читаоничко одељење и позајмно одељење за одрасле. У другој просторији се налази читаоница за све кориснике, а у трећој је преостали књижни фонд и одељење за набавку, што се налази и у приземљу.

Огранак Библиотеке у Ђурђеву

Огранак функционише у објекту из шездесетих година 20. Века. Простор је подељен на два дела, у једном се врши рад с корисницима и обрада књига, а у другом се чува део фонда. Фонд се редовно допуњује текућом продукцијом на русинском језику, чиме Библиотека доприноси очувању националне свести и културе ђурђевачких Русина.

Огранак Библиотеке у Госпођинцима

Огранак се налази у самом центру села, у згради из шездесетих година 20. века и поседује укупно једну просторију, у којој се налазе целокупни фонд, читаоница, као и позајмно одељење; такође, ово је и простор за одржавање радионица. Овај библиотечки огранак је упркос мањем простору радо посећен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*