Препорука књиге: “Све што (не) кажем погрешно је” Неде Валчић Лазовић

Препорука књиге: “Све што (не) кажем погрешно је” Неде Валчић Лазовић

Реномирана београдска новинарка Неда Валчић Лазовић већ неколико деценија прати, анализира стваралаштво и води дијалог са најзначајнијим домаћим и страним савременим писцима. Свој дугогодишњи рад преточила је у антологијску књигу разговора са највећим именима из света књижевности под називом „Све што (не) кажем погрешно је”, у издању Службеног гласника и Радио-телевизије Србија.

Вешто и зналачки, ауторка је успела да проникне у интиму сваког од њих и да разоткрије чаролију стварања коју су обликовали најцењенији женски и мушки писци данашњице: Амели Нотомб, Патрик Бесон, Петер Хандке, Орхан Памук, Марио Варгас Љоса.

Од домаћих књижевника, ауторка је издвојила интервјуе са Слободаном Селенићем, Милорадом Павићем и Душаном Ковачевићем. Успела је да измами на површину њихову најскривенију емоцију и мисао, па су нам наши великани као ствараоци и као људи путем ове књиге постали блискији него икада.

Неда Валчић Лазовић је темељан и пажљив читалац, а питања која она поставља својим саговорницима изазивају их да освесте своје најдубље јаство. Ненаметљив приступ са интроспективним запажањима, који карактерише ову новинарку, омогућује нам да без ограничења станемо лицем у лице пред највеће умове овог времена. 

Сузана Узелац, дипломирани библиотекар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*