Библиотека гостује у вртићу – део први

Библиотека гостује у вртићу – део први

Уобичајено је да повремено васпитне групице општинских вртића обилазе огранке и централну библиотеку наше општине. Овог пута, након обележавања Светског дана књиге, одлучили смо се у договору са васпитачима и особљем вртића у Чуругу учинимо супротан корак – да однесемо део репрезентативног фонда у вртић и организујемо малу промоцију издања интересантних деци предшколског узраста. У том смислу, библиотекари огранка ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ у Чуругу Горан Којић и Ана Ивков су са уредницом културног програма ОНБ Варјом Нешић посетили ПУ “Ђура Јакшић”.

Они су кроз игру представили различите типове књига које деца могу пронаћи на дечијим одељењима наших библиотека: сликовнице за сасвим малу децу, едукативне сликовнице, преклапалице, атласе, књиге бајки, итд. У друштву малишана провели смо време у асоцијативном, живом промишљању о књигама које нам говоре својим језиком!

Ради промоције библиотечких активности и фонда за децу ОНБ планира да обиђе предшколске установе на општини у периоду који је уоквирен обележавањем Светског дана књиге и словенских просветитеља Ћирила и Методија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*