Вече америчке културе у Чуругу

Вече америчке културе у Чуругу

Драго нам је да поделимо вест да је 4. фебруара одржано прво тематско вече у оквиру сарадње ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ и кафеа “Плато” у Чуругу!

Прво по реду тематско вече, осмишљено је да у пријатној атмосфери понуди посетиоцима укусе, звуке, али и нова знања и увиде о култури која је данас на један начин свеприсутна, а опет чини нам се недовољно позната у својој разноликости у музичком, литерарном стваралаштву, али и природним богатствима.

Догађају је присуствовао директор ОНБ Милован Мирков у знак подршке новоуспостављеној сарадњи, вече су отвориле власница кафеа “Плато” Драгана Вулета Милићев и уредница културног програма ОНБ Варја Нешић, а у програмском делу вечери су као водитељи и публика учествовали чланови Омладинског клуба ОНБ.

Током вечери је организован наградни квиз о културним карактеристикама држава САД-а, а такође је ОНБ имала постављен штанд са изложеним репрезентативним издањима америчке књижевности. Гости и учесници програмског дела су могли уживати у новим укусима, атмосфери звука америчког блуза и рока!

У плану организатора је да се тематске вечери о упознавању различитих култура света у сарадњи кафеа “Плато” и ОНБ наставе и буду редован део понуде културних садржаја на општини!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*