Вече америчке културе

Вече америчке културе

Ако упознавањем других јасније упознајемо себе, чему нам у свом путопису “Писма из Норвешке” сведочи српска списатељица Исидора Секулић, онда смо дужни да ту разноликост понудимо и у култури!

Није непозната чињеница да култура савременог света битише у атмосфери брисања граница, или макар приближавања културних хоризоната који су не толико давно били сасвим удаљени!

Зато, у оквиру догађаја којим пробијамо лед и крећемо се ка другом, бирамо да упознамо сегменте културе Сједињених Америчких Држава, држећи се оног што чини дан обичног човека!

У оквиру сарадње Општинске народне библиотеке “Вељко Петровић” Жабаљ и кафеа “Плато” у Чуругу 4. фебруара у истоименом кафеу у 18.00 часова позивамо вас на “Вече америчке културе”!

Учићемо о важним личностима америчке културне историје, слушаћемо музику која ће нас упутити у ритмове њиховог живота, сазнаћемо кроз игру о појединостима живота појединих држава унутар федерације, препоручићемо вам и можда издати бројне наслове америчких аутора из нашег фонда и најважније – уживаћемо заједно у укусима, музици и надамо се добром друштву и понекој награди! 🙂

Добро дошли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*