Дан здравог развоја у ОНБ

Дан здравог развоја у ОНБ

Општинска народна библиотека „Вељко Петровић“ Жабаљ је уназад две године уз усрдно заузимање председника Општине Жабаљ, г. Уроша Радановића, домаћин пројекта саветовалишта за подршку здравом и несметаном развоју наше деце у оквирима рада са стручњацима из области психологије, логопедије, дефектологије, сензорних интеграција и социјалног рада.

Наиме, као друштво се суочавамо са све већим изазовима у неговању вештина емпатије, разумевања и осећаја заједништва међу децом и младима и верујемо као установа да је подршка оваквом пројекту од кључног значаја у креирању атмосфере погодне за развој свих позитивних друштвених вештина, а то је свакако и предуслов развоја културе, у најширем смислу те речи и вредно наслеђе које остављамо нашој деци.

Због свега реченог је у ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ 14. септембра организован Дан здравог развоја, када су врата установе целог дана била отворена за децу и родитеље којима је био потребан савет дефектолога (Сање Панић), логопеда (Александре Субић), психолога (Радојке Јовановић) или терапеута сензорних интеграција (Милована Миркова). Том приликом полигоне за рад са децом посетила је и вртићка група ПУ „Детињство“ из Жабља у пратњи васпитача.

Дан здравог развоја у ОНБ представља и вид најаве продужетка пројекта давања подрше нашој деци и родитељима, који ће убудуће укључивати и друге разноврсне услуге, нпр. часове српског језика, као и све до сада набројане услуге, с том разликом што ће саветовалиште бити доступније у смислу отворености термина и учесталости сеанси, према потребама које су се у заједници показале и које су препознали г. Урош Радановић и директор ОНБ, г. Милован Мирков, у својим напорима за унапређење свих видова живота на општини, а посебно пројеката везаних за живот деце и младих.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*