Драмска радионица у сарадњи са Омладинским одбором МС

Драмска радионица у сарадњи са Омладинским одбором МС

Захваљујући вишеструко плодној сарадњи ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ са Матицом српском, коју свесрдно подржавају председник Општине Жабаљ Урош Радановић, директор ОНБ Милован Мирков и генерални секретар Матице српске Милан Мицић, ОНБ је остварила контакт са Јелом Марићевић Балаћ испред Омладинског одбора МС, у складу са својом тежњом да се унапреди рад са младима на пољу културно-уметничког израза и стваралаштва.

Тако је 3. јула у просторијама ОНБ у Чуругу и Жабљу у два термина одржана драмска радионица „Театар, у нама и око нас“ и радионице су водиле мастер професорке српске књижевности и сараднице Омладинског одбора МС Нина Стокић и Емилија Поповић. У драмској радионици су учествовали такмичари музичког фестивала за децу и младе Ритам Европе, радећи на развоју вербалних и невербалних комуникацијских вештина у оквирима драматизоване кореографије.

Домаћин гостима је била Варја Нешић, уредница културног програма ОНБ, а уз подршку Туристичке организације Општине Жабаљ и Инфо-центра у Чуругу, модераторке радионице су обишле Храм Вазнесења Господњег и Музеј рације у Чуругу, добивши на поклон сувенире, туристичке брошуре и издања ОНБ. У Жабљу је библиотекар Здравко Рајчетић представио ликовну, етнолошку и археолошку збирку под покровитељством ОНБ, као и Легат уметничке керамике Владислава Рајчетића.

Након овог дана који представља почетак једне, сигурни смо, плодне сарадње у интересу наше омладине, радо ишчекујемо следећи сусрет!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*