Извиђачи у посети Петру Коњовићу

Извиђачи у посети Петру Коњовићу

Култура живота подразумева и оне активности које су генерацијама деце и младих данас мање познате или чак и потпуно недоступне. У неговање такве културе живота свакако спада и одржавање и неговање извиђачких одреда и планинарских друштава, у којима деца и млади имају прилику да се науче корисним вештинама за живот у природи, а пре свега да се инспиришу на заједништво као највећи квалитет једног друштва.

Извиђачки одреди “Чича Јанко” из Перлеза и “Суботица” из Суботице су посетили Чуруг од 10. до 16. јула у оквиру извиђачког едукативног кампа. Домаћин кампа је био ФК “Хајдук” из Чуруга, а у организовању пропратних културних садржаја су учествовале и Туристичка организација ОЖ, као и ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ. Наиме, ОНБ је члановима одреда омогућила посету изложби о Петру Коњовићу, постављеној у просторијама ОНБ у Чуругу, а деца су имала прилику да интерактивно у разговору са уредницом културног програма ОНБ и кроз истраживачке задатке прођу кроз изложбу и обогате своја сазнања о овом завичајном композитору Чуруга.

Захвални смо на могућности да деци и младима изван наше општине представимо значај трагова које су оставили велики ствараоци српске културе, не само на локалном нивоу, већ и на националном, што ову посету чини још смисленијом и потребнијом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*