Интернационално вече “Пасторале” у ОНБ

Интернационално вече “Пасторале” у ОНБ

Уочи Дана општине Жабаљ певачко друштво “Пасторала” под стручним руководиоцем Спасојем Зуровцем Зуцом одржало је концерт у пуној сали ОНБ 5. новембра у 19.00 часова.

Хор “Пасторала” основан је 1997. године под диригентском палицом Гизеле Бенц Ивковић и на иницијативу чланова некадашњег дечијег школског хора ОШ “Стеван Дивнин Баба” у Жабљу. Хором су до овог тренутка и након Гизеле Бенц Ивковић дириговале Мила Латиновић и Катарина Јанковић.

Као установа културе сматрамо својом дужношћу да подржимо певачко друштво “Пасторала” у њиховом ентузијазму да сачувају традицију хорског певања и неговања заједништва, које се на сасвим посебан начин пројављује у саборном певању и дружењу са музиком, као најаутентичнијим изразом људске душе.

Гости вечери су били и Мушка певачка група “Фантје” и Мешовита певачка група “Версе” испред Русинског културног друштва у Новом Саду, а посебну част су установи и члановима “Пасторале” учинили чланови словачке певачке групе “Стужица” из Нове Седлице у Словачкој.

Драго нам је да смо уприличили једно својеврсно међународно музичко вече у Жабљу и показали да је музика простор сусрета и лепоте дружења који спајају времена и просторе!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*