Књига арх. Клеопе Стефановића промовисана у Жабљу

Књига арх. Клеопе Стефановића промовисана у Жабљу

У оквиру сарадње ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ и Црквене општине Жабаљ, по благослову Његовог Високопреосвештенства Епископа бачког Иринеја одржано је прво вече манифестације под називом “Дани Свете Петке”, када је у галерији жабаљске библиотеке промовисана књига настојатеља Манастира Ваведења Пресвете Богородице архимандрита Клеопе Стефановића “Света Петка”.

Вече је поздравом у име домаћина директора Милована Миркова отворила уредница културног програма Варја Нешић истакавши да је ово друга посета арх. Клеопе жабаљској библиотеци и да не сведочимо само једном духовном догађају, већ и стварању једног пријатељства. Пре пуном салом посетиоцима се обратила публицисткиња и духовно чедо арх. Клеопе, Јелена Попов, која је у надахнутом есеју говорила о даровима које отац поседује као свештенослужитељ и духовник наше Свете Цркве. Потом је о свом искуству стварања књиге, пре свега о свом духовном и личном узрастању поред моштију Свете Петке у Јашију говорио сам арх. Клеопа Стефановић, наглашавајући значај успостављања активног и живог односа са светитељима данас. Вече је отворено и затворено заједничком молитвом и догађају је присуствовало целокупно свештенство из Жабља и Чуруга.

Манифестација ће се наставити пројекцијом филма Хаџи Александра Ђуровића “Света Петка – Крст у пустињи” у суботу, четвртог новембра у 19.00 часова у жабаљском биоскопу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*