Књиге на енглеском језику у ОНБ – поклон Амбасаде Сједињених Америчких Држава

Књиге на енглеском језику у ОНБ – поклон Амбасаде Сједињених Америчких Држава

Библиотеке су топли дом за књиге! Због тога смо неизмерно срећни што смо јуче постали дом за бројне књиге на енглеском и српском језику, које је Општинској народној библиотеци „Вељко Петровић“ Жабаљ донирала Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду.

Наиме, представница Канцеларије за заједницу Америчке амбасаде у Београду, Олга Гул, донирала је у име целе заједнице у акцији прикупљен књижни фонд. Донирани су белетристика на српском језику, луксузнија издања на српском језику, богат фонд литературе за децу свох узраста на енглеском језику и бројне књиге белетристике на енглеском језику, као и речничка издања и атласи на енглеском језику.

Директор библиотеке г. Милован Мирков и уредница културног програма Варја Нешић примили су гошћу у галерији библиотеке и захвалили се на овом драгоценом поклону који ће омогућити родитељима, деци, студентима и наставницима, као и љубитељима литературе на енглеском језику на нашој општини приступ књигама на страном језику и тиме обогатити већ разноврстан фонд ОНБ и учинити га културолошки још отворенијим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*