Одржана Општинска смотра рецитатора за 2024. годину

Одржана Општинска смотра рецитатора за 2024. годину

Сваког марта ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ традиционално постаје место слављена поезије, од оснивања Рецитаторске смотре на покрајинском нивоу када је Жабаљ био пионир у рецитовању захваљујући труду и љубави Дубравке Дудић – тако и овог викенда, 16. марта, на даскама мултифункционалне ОНБ сале у Жабљу, стајали су млади рецитатори изговарајући стихове највећих српских и дечијих песника, радујући се публици која их слуша, подсећајући нас на вредност прочитаног стиха и лепо, јасно и правилно изговорене речи! Да би нас чули, морамо говорити, а кад говоримо стиховима, гласно и са жаром, онда заиста говоримо, једни другима и космосу!

Овогодишњи селектор на Општинској смотри рецитатора “Песниче народа мог” био је г. Југослав Крајнов, сада остварени позоришни и филмски глумац и педагог, а негдашњи млади рецитатор Жабља. Према прописаним правилима, г. Крајнов је изабрао кандидате који су се пласирали на Зонску смотру рецитатора у Бачу 6. и 7. априла 2024. године.

У млађој категорији пласирали су се Никола Угринов, Асја Хаџимехмедагић, Олгица Димић и Слађана Радојевић. У средњој категорији су се пласирали: Дуња Илић, Владимир Молнар, Јована Вујић и Милица Мандић. Из старије категорије се пласирао Петар Трнинић.

Честитамо свим учесницима и њиховим менторима на труду и учешћу, охрабрујемо их да наставе неговати свој дар, а пласираним менторима и деци желимо успех на даљим такмичењима!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*