ОД ЧРТЕ ДО ИМЕНА – калиграфска радионица у ОНБ

ОД ЧРТЕ ДО ИМЕНА – калиграфска радионица у ОНБ

У оквиру програма Распустилишта у ОНБ 2023 позивамо младе, али и све заинтересоване да узму учешћа у калиграфској радионици израде персонализованих обележивача за књиге, коју ће водити др Јасмина Пивнички, професорка српске књижевности и језика Јовине гимназије у Новом Саду, те дугогодишњи руководилац калиграфске секције, а такође и полазник Школе иконописа при ОНБ.

Програм је осмишљен као време које ћемо провести у изради персонализованих обележивача за књиге на којима ће сваки полазник радионице исписати своје име калиграфском техником и понети их својој кући као сувенир!

Општинска народна библиотека “Вељко Петровић” Жабаљ има у плану да разради програм изучавања калиграфске технике у наредном периоду и у том смислу настави сарадњу са др Јасмином Пивнички, у нади да ћемо том сарадњом поред културе читања неговати и културу писања, лепоте рукописне вештине и сведочити трајање племените везе између значења и форме које слово и реч собом носе.

Очекујемо вас да скупа, у креативном дружењу испишемо слова свог имена и одемо кући оплемењени још једном вештином!

Калиграфска радионица ће се одржати у Чуругу у ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ, огранак “Петар Коњовић” Чуруг од 9.00 до 11.00 часова и у централној библиотеци ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ у Жабљу од 17.00 до 19.00 часова.

Добро дошли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*