Поетски кабаре “Бата и облаци”

Поетски кабаре “Бата и облаци”

Књижевност и музика су очигледна целина, можемо их раздвајати, али оне се спајају у природну сливеност кад год је погодан тренутак!

Због тога смо узбуђени што ћемо нашим корисницима понудити могућност да 18. августа у 19.00 часова у галерији ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ уживају у поетском кабареу “Бата и облаци”, када ће Добривоје Бата Марковић са публиком поделити своје стихове, делове прича, зачињене музиком коју ће сам изводити на гитари.

Добривоје Бата Марковић је дечији писац, песник, кантаутор и члан Друштва књижевника Војводине. Деведесетих година је наступао са познатом новосадском групом “Прст у оку” са којом је 1991. издао албум “Вечито језеро”. Са групом “Нијагара” је 2005. године објавио албум “Кључ”. Прву збирку песама под насловом “Двадесет девет дана” је објавио 2008. године, већ 2010. године је објавио “Ноћно цртање”, а 2017. године “Никако такси”. Аутор је едукативних сликовница “Руменко у саобраћају”, “Мој тата вози паук”, “Мој град је моје двориште”. Наступао је са својим кабареом у Београду, у Кући Ђуре Јакшића у Београду, у Апатину, Вршцу, Новом Саду.

Радујемо се дружењу, добро дошли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*