Промоција збирке песама Јоване Гардашевић Живанов у Жабљу

Промоција збирке песама Јоване Гардашевић Живанов у Жабљу

Општинска народна библиотека “Вељко Петровић” Жабаљ на годишњем нивоу негује своју издавачку делатност са превасходним циљем да афирмише првенце у поезији, прози и стваралаштву свих генерација. 2023. године смо се радовали сарадњи са Јованом Гардашевић Живанов, доцентом на Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду! Јовану смо упознали као страственог читаоца поезије, љубитеља уметности, као младу жену која је своју љубав према писању већ осведочила промовисањем својих песама у оквиру различитих песничких сусрета и конкурса.

Захваљујући племенитој намери директора установе Милована Миркова да подржи овај песнички допринос култури лепе речи и издавачком подухвату ОНБ, јавности се представља као песникиња са својом збирком песама “Захвалност игри” из 2023. године. Збирка се састоји из три циклуса песама, подељених у целине мисаоних, породичних и љубавних песама. У име издавача у прологу је збирку представила Варја Нешић, уредница културног програма ОНБ. Рецензију је написала Мирјана Штефаницки Антонић, професорка књижевности.

Прва промоција збирке ће се одржати у просторијама издавача, у галерији ОНБ, 5. фебруара у 18.00 часова!

Промоција збирке је осмишљена као интерактиван програм обогаћен уживањем у читању поезије, разговором са песникињом и гостима, као и музичким програмом. У програму ће учествовати:

-Сања Шкорић, рецензент

-Јована Гардашевић Живанов, ауторка

-Варја Нешић модераторка

-Симо Томица, акустик гитара

Добро дошли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*