Средња пословно-менаџерска школа у посети ОНБ

Средња пословно-менаџерска школа у посети ОНБ

Школа је почела, ове године са посебним освртом на појмове толеранције, заједништва и разумевања другости. Будући да су ови појмови уско везани за појам културе живота, а понајвише културе суживота и посебно су важни у образовно-васпитном процесу младих, ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ је 6. септембра угостила ученике Средње пословно-менаџерске школе из Новог Сада у пратњи наставника и помоћнице директора Александре Ковачевић.

У оквиру плана посете, ученици су уз вођење библиотекарке Сузане Узелац упознати са историјатом библиотеке, књижним фондом и основним особеностима функционисања институције. Потом је библиотекар Завичајног одељења Здравко Рајчетић спровео ученике кроз легат уметничке керамике Владислава Рајчетића. На основу одслушаних предавања је одржано екипно такмичење у виду квиза о библиотеци и легату, у ком су се сучелили ученици туристичко-хотелијерског смера жабаљске Средње школе “22. октобар” у улози домаћина и ученици новосадске школе у улози гостију.

Директор ОНБ г. Милован Мирков и уредница културног програма Варја Нешић су затим у циљу промовисања горепоменутих вредности одржали радионице на којима су се ученици кроз игру мотивисали да се упознају, друже и укључе једни друге у разговор и предложене активности.

У угодном амбијенту библиотечког дворишта је настављено међусобно неформално дружење ученика и наставника две школе. Драго нам је да смо и овог пута омогућили ширење знања о свом завичају и били подршка рађању нових пријатељстава под кровом општинске библиотеке!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*