Чајанка у ОНБ уз љубавну поезију

Чајанка у ОНБ уз љубавну поезију

Поводом међународног празника посвећеног женама, Осмог марта, Општинска народна библиотека ће у петак 8. марта у 17.00 часова у галерији ОНБ угостити признате песнике и угледне интелектуалце г. др Милана Мицића, г. Зорана Ђерића, г. Мирослава Алексића. Песници ће нашим дамама читати своје љубавне стихове, уз шољу чаја и гостопримство наше установе. Нека дан када се сећамо наших мајки, сестара, супруга и ћерки буде испуњен и поезијом, као гласом истине, који откривајући скрива и слути тајну љубави и жене! Добро дошли!

Милан Мицић је дугогодишњи пријатељ наше установе и признати аутор око четрдесет књига из историографије, историјске есејистике, документарне прозе, кратке прозе и поезије, при чему је и добитник књижевних награда за своје поетско стваралаштво. Живи и ради у Новом Саду радећи као Помоћник за културно наслеђе и јавне збирке у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и обављајући дужност Генералног секретара Матице српске.

Зоран Ђерић је српски је књижевник, преводилац, театролог и филмолог, при чему пише поезију и есеје, као и научне студије из области књижевности, позоришта и филма. Уређивао је издавачку делатност Културног центра Новог Сада, уређивао је часопис “Поље”, радио је као помоћник директора “Стеријиног позорја”, главни и одговорни уредник часописа “Сцена”, а такође носи и функцију управника Српског народног позоришта у Новом Саду.

Мирослав Алексић је прозни писац, песник и књижевни критичар, члан УКС-а, Друштва новосадских књижевника и тренутно ради као помоћник Управника Библиотеке Матице српске у Новом Саду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*