Одржана промоција романа „Тајне моје баште“

Одржана промоција романа „Тајне моје баште“

Роман за децу г. Душана Ловренског „Тајне моје баште“ поред тога што је 15. јуна довео у галеријски простор Библиотеке два баштенска патуљка, довео је и ученике петог разреда ОШ „Милош Црњански“ из Жабља као главне посетиоце промоције романа за децу, као што је ред.
Душан Ловренски је свом писању приступио вођен љубављу према унукама, а дужој писаној форми, у којој се опробао овим насловом, претходе издате и допуњене збирке песама „Игре и снови“ и збирке прича за децу „Тако је причао наш деда“.


Као што је сам аутор рекао, његова намера у писању је да у деци подстакне љубав према свету који их окружује, у оном исконском смислу: љубав према животињама, природи, породици и пријатељима. То, поред свог технолошког напретка, јесу заправо истинити сусрети детета са животом који је пред њима и промовисани роман је управо указао на непролазне вредности детињства које деле све генерације.
Свакако су ову поруку препознали и наши ђаци, вођени модератором програма и укључени активно у разговор о главним темама у роману, о препрекама у животу јунака, о његовом одрастању и потребној љубави као подршци. Разговор између деце, модератора и аутора је био пропраћен читањем неколико одабраних песама из збирке песама за децу, као и пројектовањем илустрација из књиге на платну. На крају програма, најактивнијим саговорницима у причи о роману аутор је поклонио књиге и потписао их.
Поносни смо на нашу децу и захвални аутору романа, г. Душану Ловренском и његовој породици на доприносу овој промоцији!

Песме, приче и роман г. Душана Ловренског можете наћи на дечијем одељењу и доступни су за позајмицу у централној библиотеци у Жабљу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*