Одржана Смотра рецитатора на нивоу општине 2023. године

Одржана Смотра рецитатора на нивоу општине 2023. године

Општинска народна библиотека “Вељко Петровић” Жабаљ је и ове године имала част да у складу са традицијом буде организатор 54. Општинске смотре рецитатора у оквиру смотре “Песниче народа мог”, која представља један прозор у живи свет поетског израза, културе говора и неговања лепог изражавања и доживљајног читања, као основне вештине која нам помаже да себе адекватније, дубље и јасније изразимо, те своја осећања недвосмислено покажемо.

Селектор овогодишње смотре је био проф. др Предраг Момчиловић, са Академије уметности у Новом Саду, који је поред свог посла процене кандидата за зонску смотру почаствовао све учеснике јасним и добронамерним менторством, истичући особености наступа важне за пласман на даља такмичења, а подсећајући тиме све нас на високо постављене критеријуме вештине рецитовања.

Песме су рецитоване на српском, ромском и русинском језику и одабрани су кандидати који ће представљати жабаљску општину на сва три језика.

У млађој категорији учесника на зонско такмичење су се пласирале Николина Јанковић, Марија Рамач и Сара Ђурђев. У средњој категорији су се пласирали Ружица Оршић, Иван Молнар и Ивана Јовчић. Из старије категорије на зонско такмичење одлазе Милуц Михаљовски, Кристина Николић и Милица Видић.

Желимо нашим такмичарима успех на зонском такмичењу, које ће се одржати 1. и 2. априла у Бачу. Срећно са поезијом на уснама!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*