Учешће у Данима библиотека и библиотекара у Новом Саду

Учешће у Данима библиотека и библиотекара у Новом Саду

Дани библиотека и библиотекара на Новосадском сајму

Библиотекари ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ су са својим руководиоцима 4. марта 2022. године посетили Новосадски сајам књига и учествовали у годишњем стручно-научном скупу Дани библиотека и библиотекара, на ком су колегинице из Универзитетске библиотеке у Београду одржале акредитовани семинар Претраживе дигиталне колекције – формирање и претраживање: теоријски и практични приступ.

Окупљене колеге из целе Србије су поздравили Драгана Батуран са Новосадског сајма, Александар Јокановић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, мр Милица Кирћански, помоћница директора за стручне послове.

Овај семинар је био изузетна прилика да се запослени у нашој библиотеци упуте у токове савременог библиотекарства и стекну нова познанства и увиде потребне да би се процес дигитализације библиотечког каталога наставио с успехом, као и да би се припремио терен за дигитализацију библиотечке грађе.

Захвални смо позиву да узмемо учешћа у оваквом догађају и инспирисани предавањима колега и колегиница, радујемо се унапређењу библиотечке струке на корист матичне културе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*