Промоција, отварање читалачког клуба и даривање корисника

Промоција, отварање читалачког клуба и даривање корисника

Као што је најављивано, седмог марта 2023, уочи прославе Међународног дана жена у ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ смо одржали промоцију романа “Варвара” завичајног аутора Ђорђа Радина.

Да ли је заиста прича о једној жени заправо прича о свакој жени? Ми библиотекари свакодневно стојимо пред бројним насловима, од антике до савремене књижевности, посвећеним загонетки жене. И свакако, то је загонетка која до данас остаје без јединственог или целовитог одговора. Литература открива несагласност између реалног положаја жене у друштву и онога како она себе доживљава. Сетимо се само Софке из “Нечисте крви” Б. Станковића. Литература нас суочава са питањима на која тешко дајемо одговор и дан данас. Тако смо седмог марта покушали да разумемо Варвару, јунакињу романа г. Радина. Изузетно успеле монодрамски обојене пасаже романа читао је Јован Вуковић, а аутор је укратко изнео своје искуством и читањем стечено мишљење о непроменљивој улози жене у свету. Окупљенима се обратила и Дубравка Дудић, која је у кратком говору потврдила литерарно умеће и благородност личности аутора, присећајући се њиховог првог сусрета и утисака које је тим сусретом понела.

Након промоције романа, аутор је потписивао примерке књиге и даривали смо их највернијим корисницима централне библиотеке у Жабљу, те огранака у Чуругу, Ђурђеву, Госпођинцима. Било нам је драго да на једном месту видимо сва окупљена и драга лица наших сталних корисника, захваљујући којима библиотеке опстају као институције!

Даривање корисника и промоција романа су били и сјајна прилика за најаву почетка рада Клуба читалаца “Златна реч” који би требало да функционише на нивоу целе општине и да у једној интимној, домаћинској и топлој атмосфери буде прилика за разговоре и дружења поводом лепе речи!

О раду читалачког клуба суграђане ћемо информисати преко званичне интернет презентације библиотеке, друштвених мрежа и расположивим медијским средствима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*