Радионица о точковима – вртић „Меда“ Жабаљ

Радионица о точковима – вртић „Меда“ Жабаљ

У организацији жабаљског вртића „Меда“ и ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ у простору Дечијег одељења Библиотеке одржана је радионица са старијом јасленом групом коју чине деца узраста од три године.

Уз педагошку подршку васпитачица Милане Барашанин и Милице Крвопић и уз руковођење модератора радионице и библиотекара Николине Трнинић, Бојане Божић и Здравка Рајчетића, деца су имала прилику да на више начина упознају свет точкова и предмета који се окрећу.

Најпре су у складу са својим интересовањима упућена да обоје различите врсте превозних средстава која људи користе, затим су упућени у књижни фонд дечијег одељења да пронађу предмете који се котрљају и крећу на точковима, а потом су спроведени кроз изложбени простор Библиотеке, који обилује предметима са древном употребом и ту им је дозвољено да тактилно осете ове предмете, упознају њихову сврху у прошлости.

Верујемо да смо овим кратким излетом и дружењем омогућили да чак и деца малог узраста осете и упознају вишедимензионалну улогу Библиотеке у нашој општини и буду уведена у сва богатства која крије прича, било у књизи, било у експонатима културне прошлости.
Деца су добила летке добродошлице, које могу искористити за бесплатно учлањење на Дечије одељење.
Радујемо се будућој сарадњи и жељно ишчекујемо наш најмлађе кориснике!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*