Радионица “Пронађи и објасни”

Радионица “Пронађи и објасни”

ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ је 20. и 21. јуна угостила сва четири прва разреда ОШ „Милош Црњански“ у Жабљу. Повод је била посета музејској поставци Библиотеке, која садржи интересантне експонате из археологије, етнологије, као и збирку оружја.

Циљ ове посете је био да се деца упуте у предмете и експонате, да их препознају самостално, упознају њихову намену и упореде их са употребним предметима исте или сличне намене сада.
Модераторка радионице је била библиотекарка са Дечијег одељења Бојана Божић и она је – уз подршку колегиница Николине Трнинић и Варје Нешић током припреме материјала – спровела децу кроз поставку и кроз игре са картицама и загонетке их упутила да се позабаве експонатима.


Овом активношћу верујемо да смо допринели да ученици првог разреда усвоје део свог културног наслеђа на забаван начин и осете и доживе да су део света који је постојао и пре њих, те да музеји нису пасивни споменици минулих времена, већ споменици живота генерација које су у њега уткале своју љубав, труд и знање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*