Изложба посвећена Бори Станковићу у Чуругу

Изложба посвећена Бори Станковићу у Чуругу

Бора Станковић је као аутор и један од најважнијих српских писаца и по други пут био драги гост у ОНБ, овог пута у огранку општинске библиотеке у Чуругу!

Изложба посвећена Бори Станковићу ауторке Олге Красић Марјановић отворена је 7. априла, на нашу радост – у пуној свечаној сали у Чуругу.

Ауторка изложбе Олга Красић Марјановић је говорила о свом истраживачком раду и искуству упознавања врањанске културе и јужњачког духа, износећи занимљиве појединости из живота ванредне личности Боре Станковића.

Мирослав Цера Михаиловић, организатор књижевне манифестације “Борина недеља” у Врању видео-позивом се укључио у догађај, говорећи о месту Боре Станковића у српској књижевности и улози Књижевне заједнице “Бора Станковић” у чувању српске књижевне традиције и промовисању врхунске савремене литературе.

Станислава Јовин нам је омогућила да осетимо нешто од сете и специфичне лирске боје музичког врањског наслеђа, отпевавши изворну песму “Тамна ноћи”.

Уредница културног програма ОНБ Варја Нешић обратила се посетиоцима и гостима истичући драгоценост културних веза, које су значајне тиме што превазилазе просторне и временске удаљености и позивајући посетиоце да и убудуће испрате планиране активности и догађаје у организацији општинске библиотеке.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*