Стефан ТићМи у гостима у Жабљу

Стефан ТићМи у гостима у Жабљу

Сусрети са писцима су незаменљив део рада у култури, а када говоримо о сусретима са дечијим писцима, онда говоримо о искуству које спада у оне најдрагоценије размене енергије, мисли, идеја, креативности и свакако, ово искуство припада скоро једном надземаљском сусрету!

Управо такав, надземаљски је и роман о девојчици Акико и такав је био и сусрет са аутором романа, Стефаном ТићМијем, који нас је уочи Светског дана књижевности за децу почастио доласком у ОНБ 31. марта, дружећи се са колегама библиотекарима, наставницима и ученицима петог разреда ОШ “Милош Црњански” из Жабља.

Стефан је припремио колажни сусрет у ком смо уживали у филму и сценама са улица његовог родног града Лесковца, затим је говорио о искуству писања и његовим почецима, дошавши и до својих најпознатијих јунака. Потом су деца уз помоћ картица ушла у искуство писања кратке приче у потпуној слободни мисли, осећања и идеја, коју им је гостујући писац омогућио и на коју их је подстицао. Будући да су приче веома интересантне, биће у скорије време постављене и доступне на страници библиотеке.

Хвала нашим ученицима на учешћу!

Заинтересовани за личност и рад овог младог и ванредног писца, чланови читалачког клуба “Плетисанка” обавили су интервју са писцем који ћемо поставити на јутјуб каналу библиотеке! Честитамо им на сјајним питањима и професионално обављеном задатку!

Надасве, поздрављамо нашег писца Стефана ТићМија и надамо се дружењу новим поводом!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*