ОНБ примила захвалницу Матице српске

ОНБ примила захвалницу Матице српске

Данас, уочи празника, као установа се радујемо једном великом и драгоценом признању, с којим се осврћемо на претходну годину, надајући се једнако лепим успоменама и важним догађајима!

Наиме, у оквиру доделе признања добротворима Матице српске, председник МС, Драган Станић, уз пропратне речи задовољства досадашњом сарадњом, уручио је директору ОНБ, Миловану Миркову, захвалницу установи Општинске народне библиотеке “Вељко Петровић” Жабаљ. Директор Мирков је као делегат општине примио и захвалницу уручену Општини Жабаљ.

Матица српска је, по речима председника Д. Станића, установа која на одређени начин зависи од својих добротвора, у најпозитивнијем могућем смислу, јер тиме постаје самоодржива, негује са већом сигурношћу континуитет свог рада и подсећа све нас који с њом сарађујемо на кључну улогу коју је обављала и на одређени начин обавља и данас – сакупља све расејане, удаљене под исти кров своје установе у којој се чува, унапређује и промишља српска национална култура.

У горе поменутом смислу сарадња Општинске народне библиотеке “Вељко Петровић” Жабаљ и Матице српске, у оквирима потписаног протокола о сарадњи између Матице српске и Општине Жабаљ, али и ван тих оквира – у правцу размене разноликих културних садржаја, спада у вид једне међусобне подршке раду обе установе.

Честитамо директору Миловану Миркову као домаћину установе и радујемо се даљем расту под сигурним крилом Матице!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*