БАШТА. Велика илустрована енциклопедија – Реферално одељење

БАШТА. Велика илустрована енциклопедија – Реферално одељење

Група аутора, БАШТА. Велика илустрована енциклопедија, Младинска књига, Београд, 2006. године

Уочи Дана планете Земље, који се међународно прославља 22. априла, ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ ове недеље својим корисницима представља мини-серију издања посвећених питањима очувања животне средине из сваког одељења, у нади да ћемо тако у најмање подсетити, а у најбољем случају подстакнути људе да понуђена издања прочитају.

Друга по реду књига коју препоручујемо припада рефералној збирци Библиотеке и представља богато осликану, текстуално пропраћену енциклопедију гајења биљака у баштованству, почевши од балконских мини-башти, па све то елитних вртова и воћњака. Обједињена су мишљења светских стручњака у баштованству, енциклопедија обилује саветима који су приступачни свакоме ко се из хобија или професионално бави гајењем биљака.
Књига је одабрана као други наслов по реду уочи Дана планете Земље како би пружила увид у огромно интересовање људи за баштованство, које је свакако мотивисано оним најрафиниранијим слојевима људског бића, посвећеним естетици и љубави која се пројављује као љубав према гајењу и расту лепоте.
Цвеће је сами благослов и потпуно бесплатан поклон свету који се, упркос технолошком напретку, налази у зони сивила – загађења ваздуха и нажалост пречесто и духа.
Чувајмо наше баште, спољашње и унутрашње и истражимо неке друге – овом књигом!

Информације о задуживању:
-публикација за читање у просторијама библиотеке
-Реферално одељење (Одељење за пријем и обраду)
-централна библиотека ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ у Жабљу
-провера доступности преко линка за контакт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*