Боје другарства – Одељење за децу

Боје другарства – Одељење за децу

Марковић, Горан, Боје другарства, Пчелица, Чачак, 2021. године

Горан Марковић је Чачанин рођен 1967. године и у издавачком свету књиге за децу заузима важно место као оснивач издавачке куће „Пчелица“, која већ годинама израста у једну од највећих и свакако најзначајнијих издавачких кућа за децу у нашој земљи, али и у целом региону.

До овог романа је читалачкој јавности био познат као аутор великог броја публикација за децу предшколског и школског узраста, а роман који вам препоручујемо за читање јесте његов први роман за младе.

Боје другарства је роман намењен тинејџерима. Нуди виђење света из перспективе главних јунака и паралелно наратора. Млади у овом роману могу лако да се идентификују са ликовима, јер роман тематизује питање предрасуда, различитости и вршњачког насиља, уоквирујући ову тематику причом о снази пријатељства – утемељеног у љубави и мноштву различитих нијанси. Такође, тематика романа је обрађена динамичном радњом, која изазива знатижељу услед смене неизвесних догађаја и тиме мотивише младе и захтевне читаоце на процес читања.

Поседовањем интересантне тематике и динамичне радње овај роман за младе представља право штиво за наше тинејџере који иду у сусрет летњем распуштању!

Информације о могућности задуживања:     

  • публикација за изношење ван библиотеке
  • Одељење за децу
  • централна библиотека у Жабљу
  • провера доступности преко линка за контакт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*