Изложба и базар за Удружење „Алтруист“

Изложба и базар за Удружење „Алтруист“

Успешан и упоран добротворни рад Удружења „Алтруист“ у Жабљу инспирисао је и окупио власницу бренда Art Still, то јест дизајнерку накита Милицу Станивук, Општинску народну библиотеку „Вељко Петровић“ Жабаљ, Општину Жабаљ и Туристичку организацију Жабаљ у заједничком подухвату организовања изложбе „Накит и дворци“ и хуманитарног базара у просторијама ОНБ „Вељко Петровић“ у Жабљу, 10. децембра 2021.године.


Излагачи су се потрудили да посетиоцима понуде разноврстан избор традиционалних одевних и кућевних предмета, украсних предмета, хране и пића брендираних фирми са територије општине, уметничких радова, као и уникатни накит једне од организаторки. Као излагачи су учествовала удружења и мали произвођачи са територије општине, а базар је био прилика и да буду изложена дела ликовних уметника са колонија које су одржаване у Библиотеци, као и ауторске креације, попут украсних кутија Сање Мирков.

Међу излагачима су били: Пчеларство „Дамњановић“, Винарија „Ботић“, „Бомбоница“, Удружење инвалида рада, Креативна радионица, „Кранцла“, Дестилерија „Злоколица“, а догађај је пропраћен свирком музичког бенда „Мајмунско острво“ из Жабља.

Уколико је доиста узвишеније давање од примања, верујемо да је овај удружени подухват подсетио и организаторе и посетиоце да је култура давања и милосрђа неизоставни вид културног делања, те нам је задовољство да су у њему грађани и преко институције библиотеке узели учешћа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*