Моје насеље некад и сад – пројекат у Завичајном одељењу

Моје насеље некад и сад – пројекат у Завичајном одељењу

Завичајно одељење Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ Жабаљ поседује бројне монографије о историјату и култури насеља жабаљске општине и на срећу, баш таква издања су била потребна ученицима четврте године туристичко-хотелијерског смера СШ „22. октобар“ Жабаљ у оквиру предмета агенцијско и хотелијерско пословање.

Наиме, наставница Милева Драшко је са својим ученицима дан након Међународног дана туристичких водича 22. фебруара у галеријском простору билиотеке у оквиру уговора о сарадњи СШ и ОНБ започела пројекат о корелацији руралног туризма и локалне туристичке понуде, усмеривши истраживачки рад својих ученика ка поређењу знаменитости насеља општине некад и сад. У свом истраживању, ученици су добили подршку колега библиотекара да пронађу потребне монографије, у њима текстове и фотографије, а користили су и лаптопове у проналажењу потребних информација. Прикупљење информације ће бити уређене у презентацијама.

У оквиру предмета ово истраживање треба ученицима да обезбеди адекватна знања потребна за туристичка вођења, а нашој библиотеци је значајно да младе генерације уз подршку свог наставног кадра, користе фондове библиотеке у току свог образовања и тиме сведоче да време књиге није пролазно, већ представља једини сигуран путоказ ка истинитим  и вредним сазнањима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*