Промоција романа “Варвара” Ђорђа Радина

Промоција романа “Варвара” Ђорђа Радина

Општинска народна библиотека „Вељко Петровић“ Жабаљ позива све своје кориснике и пратиоце да у уторак 7. марта у 18.00 часова посете галеријски простор библиотеке у Жабљу и присуствују промоцији романа „Варвара“ завичајног аутора Ђорђа Радина.

Одабрали смо да промовишемо роман који говори о жени дан уочи Осмог марта и верујемо да ћемо у г. Радину пронаћи интересантног саговорника, са искуством и лепотом погледа коју ова тема завређује.

Током промоције романа ОНБ ће наградити своје верне кориснике централне библиотеке и огранака и отворити Клуб читалаца „Златна реч“.

Аутор романа Ђорђе Радин је рођени Жабаљчанин. Како каже, иако је пошао трбухом за крухом далеко од родног места, срце му је остало у Жабљу.

Сада је пензионисани професор физике, радио је у Београду и свој смирај је дочекао у селу Сакуле, где је пронашао и добротворе и подршку за издавање својих дела. Писањем се бави од средњошколских дана, када је друговима писао веома успела љубавна писма. Није објављивао писаније сматрајући себе недостојним да се нађе раме уз раме тзв. чаробњацима речи. Ипак, захваљујући подстицајима наше драге Дубравке Дудић, као и подршци пријатеља, одлучио се да своју писану реч подели као искуство, као проверу сопственог пута у времену, а пре свега као знак читаоцу да није сам и усамљен у трагањима и дилемама.

Радујемо се овом догађају и очекујемо вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*