Одржане Ускршње маштарије 2022.

Одржане Ускршње маштарије 2022.

Ускршње маштарије – манифестација украшавања ускршњих јаја за ђаке другог разреда основне школе – препознатљив су знак ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ већ годинама уназад. Увек се изнова припремамо с ентузијазмом да пред најрадоснији хришћански празник угостимо малишане наше општине и приуштимо им да буду креативни, да раде заједно и у стваралачком раду негују здрав такмичарски дух.
И ове године, 14. априла, захваљујући сарадњи са учитељима и значајном одазиву ученика, просторије Библиотеке постале су машталиште, омеђено само љубављу и радошћу све деце која су учествовала!
Ускршње маштарије у Жабљу су одржане у галеријском простору у сарадњи са учитељима четири друга разреда ОШ „Милош Црњански“.


Ускршње маштарије у Госпођинцима су одржане у сарадњи са учитељима два друга разреда ОШ „Жарко Зрењанин“, а у просторијама Месне заједнице која је љубазно уступила свој простор за бројне госте.


Ускршње маштарије у Ђурђеву су одржане у сарадњи са учитељима два друга разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“, такође у простору Месне заједнице.


Традиционално су деци која су осликала најлепша јаја по избору посматрача уручене прве три награде за свако одељење, а сва украшена јаја ће бити изложена у адекватном простору и тиме верујемо да ће оплеменити дане који нам предстоје.

Сви смо се подсетили да је детињство заиста једино слободно и драго нам је што смо и ове године били део маштарија!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*