Одржано музичко-књижевно вече с Петром Ивковићем

Одржано музичко-књижевно вече с Петром Ивковићем

После пуне биоскопске сале у Жабљу током промоције романа првенца Петра Ивковића „Као на леђима делфина“ од издавача ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ и после једног пуног уметничког програма, тешко је наћи адекватне речи којима се поменути догађај може описати.
Уз подршку ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ поводом промоције поменутог романа уприличено је једно музичко и књижевно вече, пропраћено музичким програмом и закуском у фоајеу сале.
Петар Ивковић, као мултиталентовани стваралац је својом харизамтичном природом подстакнуо своје пријатеље и сараднике из оркестра Српског народног позоришта да разговор о роману заокруже песмом и музиком, које су нас одвеле право у ову литераризовану Атину, које смо на крају вечери и остали жељни.


Роман је нашао одјека у свим учесницима програма, прича о путовању јунака овог романа је заинтересовала публику као прича о путовању у друге пределе у којима су сусрети бројни и важни, али и као прича о путовању у себе – где се наслућују тајне живљења пуног живота, испуњеног, или чак и живљеног самом музиком.
О књизи су разговарали аутор Петар Ивковић, др Јасмина Кнежевић, рецензент књиге и сарадник на Институту за српску културу у Лепосавићу и Варја Нешић, модератор промоције и уредник културног програма Библиотеке.


Захвални смо аутору, његовим пријатељима и сарадницима што смо сви заједно били део овакве уметничке вечери. Јер, уметност је простор у ком наслућујемо тајне живота који је дат да се живи у лепоти и стваралаштву!
Роман „Као на леђима делфина“ је доступан за позајмицу у централној библиотеци и у свим огранцима ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*