Промоција књиге “Као на леђима делфина”

Промоција књиге “Као на леђима делфина”

Општинска народна библиотека „Вељко Петровић“ Жабаљ поносна је да јавности представи своје ново издање. Реч је о роману „Као на леђима делфина“ завичајног аутора Петра Ивковића, музичара, писца и надасве – уметника.

Прича је осунчана белом Атином, у позадини музике и живота који се боји непредвиђено, изненадно и увек у лепоти!

Веома јасно и успешно рецензент романа др Јасмина Кнежевић пружа нам увид у основни тон овог дела: Романескни првенац Петра Ивковића за све оне који нису имали прилику да путују у Грчку, или би желели да путују поново, представља позив и прави мали ручни бедекер. Он, међутим, није само то: писан дубоко хуманим тоном, са много искрености и храбрости да се искрен буде, он уједно представља подстрек за много важније путовање у себе, као и један од могућих путоказа.

Музичко и књижевно вече у организацији Библиотеке ће се одржати 6. јуна у 19.00 часова у биоскопској сали у Жабљу.

На вечери ће говорити: аутор, Петар Ивковић, др Јасмина Кнежевић, рецензент и научни сарадник Института за српску културу – Приштина/Лепосавић и свираће пријатељи аутора из оркестра Српског народног позоришта (Рудолф Балаж, кларинет; Александар Милосављевић, бас-кларинет; Атила Чибри, контрабас; Богдан Јовановић, виолончело; Золтан Вегше, удараљке; Петар Ивковић, вокал, клавир, виолина).

Дођите да кроз музику, фотографије и размену речи са аутором будемо учесници у путовању јунака овог романа! На крају, позивамо вас и да своје утиске потврдимо чулом укуса и малим тематским послужењем након програма.

Чекамо вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*