Предавање проф. др Ксеније Кончаревић: “Трагање за Христом у српској књижевности”

Предавање проф. др Ксеније Кончаревић:  “Трагање за Христом у српској књижевности”

Професорка др Ксенија Кончаревић је један од најугледнијих професора Филолошког факултета Универзитета у Београду, као и Православног богословског факултета, врстан познавалац руског и српског књижевног наслеђа, искусни преводилац. Будући и сама пореклом по баки из Мошорина, делећи ту везу са Исидором Секулић, чију преданост раду у култури верно следи, проф. др Кончаревић даће својеврстан омаж својој Шајкашкој предавањем преко Зум платформе, које ће се одржати у петак 21. октобра у 18.30 у галеријском простору ОНБ “Вељко Петровић” Жабаљ.

проф. др Ксенија Кончаревић

Предавање “Трагање за Христом у српској књижевности” ће бити посвећено литерарним остварењима Исидоре Секулић, Десанке Максимовић и Матије Бећковића у којима се ови аутори дотичу интимне, духовне и молитвене речи као израза личног раста у истинитој хришћанској вери, због чега је предавање и насловљено као “трагање за Христом”. Поменути песници су изабрани као репрезенти поетске речи којој је др Ксенија Кончаревић посветила известан број истраживања и свој интерес као проучавалац књижевности и теолог истовремено.

Предавање је организовано уз благослов Преосвећеног Епископа бачког Иринеја и у сарадњи са Управом православне парохије у Жабљу.

Добродошли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*