Пробе фолклора у галерији у сусрет Светосавској академији

Пробе фолклора у галерији у сусрет Светосавској академији

Од почетка године 2023. у склопу сарадње са средњом школом општине Жабаљ сведочимо преданом раду наставника и ученика у припремама за Светосавску академију, коју ове године у Жабљу здружено организују Основна школа “Милош Црњански” и Средња школа “22. октобар” 27. јануара. Целокупним програмом који подразумева глуму, рецитале, соло певање, хорски наступ и фолклорни наступ, координира наставница средње школе Станислава Темеринац.

Општинска народна библиотека “Вељко Петровић” је уступањем својих просторија за одржавање проба директно укључена у припреме за прославу овог значајног празника за цео српски народ и његове васпитно-образовне институције. Наиме, пробе целокупног програма се одвијају у биоскопској сали у Жабљу, а фолклорне пробе ученика се одржавају редовно у галеријском простору библиотеке уз асистенцију у кореографији директора библиотеке, г. Милована Миркова.

Част нам је да уступањем својих стваралачких и просторних капацитета учествујемо у организацији свечаности која прославља име Светог Саве и надамо се да тиме настављамо низ духовности и лепоте који су нам предали преци, те да овим играма и речима, на које ћемо се током академије подсетити и у којима делимично уживамо током припрема, пружамо руку будућности Светосавља.

Ухватимо се, дакле, у коло са стваралаштвом, лепотом и преданим радом!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*