Први састанак Клуба младих читалаца „Плетисанка“

Први састанак Клуба младих читалаца „Плетисанка“

Радујемо се да можемо објавити да је двогодишња интензивна сарадња са Средњом школом „22. октобар“ у Жабљу, предвођена иницијативом директора ОНБ г. Милована Миркова, уродила још једним плодом, верујемо златном јабуком библиотечких активности у култури!

Половином децембра је првим сусретом 16.12. 2022. формиран Клуб младих читалаца „Плетисанка“! Иако је идеја о оснивању оваквог клуба, који би био посвећен читалачким, стваралачким, али и другим културним потребама наших средњошколаца постојала у библиотеци, спонтаним сусретима у оквиру сарадње са средњом школом ученици су изразили потребу и жељу да поделе са другим своје омиљене стихове и да упознају друге са својим вољеним песницима. Тако је одржан први састанак клуба који су иницирале наставница СШ „22. октобар“ Јована Анђелић и Варја Нешић, уредница културног програма библиотеке.

Очекујемо да ће се други састанак клуба одржати почетком фебруара и позивамо све заинтересоване чланове од 15 до 25 година да се придруже раду клуба и узму учешћа у осмишљавању будућих активности у корист наших младих!

Термин одржавања следећег састанка ће бити благовремено најављен на интернет страници и друштвеним мрежама, као и путем доступних медија на општини.

Једина обавеза свих потенцијалних чланова Клуба младих читалаца „Плетисанка“ јесте да буду чланови ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ и да користе предности приступа фонду и литератури којом располажемо.

Добро сте дошли на следећем састанку!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*