Рецитатори ОЖ на Зонској смотри у Бачу 2023. постигли резултате у све три категорије

Рецитатори ОЖ на Зонској смотри у Бачу 2023. постигли резултате у све три категорије

Рецитаторство на територији Општине Жабаљ бележи традицију дугу више од пола века и тиме сведочи о важности неговања лепе речи и културе говора, као оне основе културне самосвести појединаца. Рецитовањем, пак,  спознајемо да све почиње у детињству, изражавањем осећајности коју поезија носи!

Након овогодишње Општинске смотре рецитатора одржане у Жабљу 23. маја, рецитатори су наступили у Бачу на Зонској смотри 1. и 2. априла пред трочланом комисијом. С поносом објављујемо да је на покрајинско такмичење које ће се одржати 21, 22. и 23. априла у Сечњу прошло троје представника жабаљске општине, под менторством Јакима Хардија испред КУД-а „Тарас Шевченко“ из Ђурђева. Млађу категорију ће представљати Марија Рамач, средњу Иван Молнар и старију Милица Михаљовски.

Као организатор ове манифестације на нивоу општине, захваљујемо се председнику Општине Жабаљ, г. Урошу Радановићу, на подршци која је донела овако леп успех, гђи. Дубравки Дудић која је рецитаторску традицију на општини чувала деценијама и тиме омогућила континуитет такмичења и директору библиотеке г. Миловану Миркову на доброј намери да ову традицију настави и подржи и дан-данас.

Пре свега, захваљујемо свим учесницима и менторима на учешћу, труду и љубави које су уложили у своје припреме! Победницима желимо срећу на покрајинском такмичењу!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*