Изложба о Бори Станковићу у Чуругу

Изложба о Бори Станковићу у Чуругу

Након што је изложбу посвећену Бори Станковићу ауторка Олга Красић Марјановић отворила у септембру 2022. године у галеријском простору централне библиотеке у Жабљу, када су говорили и директорка Градске библиотеке у Београду Јасмина Нинков и проф. Михајло Пантић, поносни смо да најавимо представљање исте изложбе у Чуругу!

Инспиративна изложба посвећена једном од најнеобичијих писаца српске књижевности, чије теме зачудно и данас остају актуелне, биће отворена у петак 7. априла у 18.00 часова, у малој сали зграде Месне заједнице у Чуругу.

На отварању ће говорити ауторка изложбе Олга Красић Марјановић, осврћући се ка свом искуству истраживачког рада о личности и делу Станковића. Затим, имаћемо прилику да упознамо књижевника и чувара традиционалне врањске „Борине недеље“, Мирослава Церу Михаиловића. Такође, о стваралаштву аутора и о његовом месту у култури, као и о кључевима тумачења савременог тренутка које нуди као писац, говориће уредница културног програма ОНБ Варја Нешић.

Изложба ће бити пропраћена наступом Станиславе Јовин, представнице жабаљске општине на фестивалу „Ритам Европе 2023“. Посетиоци ће моћи да прелистају монографије у вези са Бором Станковићем, послушају аудио-приповетку и да уживају у културном додиру са врањском културом, чији је Борисав Станковић до данас најбољи репрезент!      

Добро дошли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*