Прваци у посети изложби и библиотеци

Прваци у посети изложби и библиотеци

На дан отварања изложбе фото-портрета блаженопочившег патријарха Павла морала је за око запасти група дечице која је помно пратила за њих свакако неразумљиве речи излагања организатора изложбе.
Након неколико дана боравка ових ванредних фотографија у просторијама библиотеке, пропраћеног аудио-снимцима патријархових интервјуа за живота, деца поново долазе у библиотеку у великом броју да посете – баш њега…

Ђаци прваци Основне школе „Милош Црњански“ у Жабљу посетили су изложбу 23. маја и дочекани су од стране библиотекара Николине Трнинић и Бојане Божић, које су их спровеле кроз Одељење за децу и помогле да се оријентишу у фонду сходно својим потребама и интересовањима. Кроз саму изложбу их је водила Варја Нешић. Очекујемо и другу групу првих разреда у наредним данима.


Приликом посете изложби, фасцинирала је добра воља деце да о животу патријарха разговарају, њихова жеља да разумеју место и значај једног патријарха у националној култури, а понајвише смо назрели истину јеванђелске речи да деца најпре прилазе Христу, а онда и његовим светима, те да се не плаше ни старости ако сведочи љубав, као што то јесте чињеница живота патријарха Павла.


Искрено смо дирнути радозналошћу ових малих посетилаца, који су заинтересовано трагали за осећањима приказаним на фотографијама, закључивши да је на већини фотографија патријарх Павле, пре свега, срећан.
Такву племениту срећу на лицу желимо свима, драги корисници и посетиоци!

Пожурите да погледате изложбу до 26. маја!
Дођите, прелистајте књиге с патријарховим речима у удобном галеријском простору библиотеке и задубите се и сами у светло лице нашег патријарха Павла!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*